Jordskjelvvakt

Kraftig M6 jordskjelv i Assam, India

NORSARs seismiske stasjoner har registrert seismiske signaler fra et sterkt jordskjelvet med styrke 6 i Assam, India.

Figuren under viser signal fra jordskjelvet registrert på NORSAR sine stasjoner i Innlandet og på Svalbard. Signalene er også registrert på NORSAR sin stasjon ved Norges forskningsstasjon i Antarktis (Troll).

Jordskjelvets episenter ligger omtrent 94 km nordøst for byen Guwahati. Medier melder om skader på flere bygninger.

Assam

Skjelvet skjedde i en seismisk aktiv region som er karakterisert av den kontinentale kollisjonen mellom India og Eurasia, og regionen derfor er svært utsatt for jordskjelv. Den østligste delen av India består av «the Seven Sister States», og deriblant Assam. Hele området er ikke bare det mest seismisk aktive i India, men det mest aktive i hele Sør-Asia. Seismisiteten i Nordøst-India har blitt bevist gjennom et stort antall skadelige jordskjelv.

Vi i NORSAR deltar i et prosjekt finansiert av Assam State Disaster Management Authority-ASDMA. Prosjektet skal utvikle et system som overvåker jordskjelv i sanntid og kartlegger potensielle skader og sosioøkonomiske tap i Guwahati by, hovedstaden i staten Assam. Slik bidrar vi til bedre kunnskapsgrunnlag i det mest seismisk aktive området i Sør-Asia.

Mer informasjon finner du på EMSC sine sider.

Fakta

Ca. 94 km nordøst for Guwahati, India

  • Dato/tid: 2021-04-28 04:21:25
  • Posisjon: 26.77, 92.43
  • Styrke: 6
  • Dybde: 34 km

Gunnar Randers vei 15
N-2007 Kjeller, Norway
MVA: 974374765

  • +47 63 80 59 00